. .

Посебни услуги

Логистика за несекојдневни настани

Корпоративни конференции во изложбени центри, промотивни турнеи во големи изложбени камиони – големите настани се исто толку разновидни како и логистичките процеси со кои се реализираат.

Затоа, вам ви треба сигурен партнер што ќе овозможи вашиот настан да биде успешно реализиран.

Има многу различни видови настани, и од аспект на поводот и од аспект на локацијата – и секој вид настан со себе носи специфични предизвици во однос на логистиката.

Затоа, услугите што ги нуди ДБ Шенкер се многу повеќе од само решенија за транспорт: Исто така, управуваме со сè, од преземање на рекламните материјали, чување, до обезбедување виљушкари, кранови и персонал за транспортот. Дополнително, обезбедуваме бариери и сите различни видови контејнери и обезбедуваме достава на дополнителни материјали во текот на настанот.

Со ова вие ќе може да се фокусирате на вашиот настан и тој да биде незаборавен и целосен успех.

Life Ball – Spontaneity and flexibility for extravagant performances

Precision work for one of the world’s biggest AIDS charity events: The Life Ball is an extravagant major event that takes place once a year at Vienna’s City Hall Square and inside City Hall itself.

An expert team at DB Schenker supports the Life Ball round the clock as a logistics partner that uses its global network to manage everything behind the scenes, regardless of how complex the task is or how much creativity it requires.

We’ve been a Life Ball partner since 2007 and each year we transport more than 20 tons of material to Vienna City Hall from various locations both inside and outside Austria. One of the biggest challenges here involves the loading and unloading of the bulky stage sceneries and decorations used at the event. We use special equipment to ensure safe operations — and we also manage the shipments of costumes and fashion apparel from numerous top designers.

Последно ажурирање: 07.03.2017

Кон почетокот на страната