. .

Традиција и искуство

Од железница до Готфрид Шенкер па сè до ДБ Шенкер

Спојувањето на компанијата за железничка шпедиција „Railion“ и експертот за транспорт и логистика Шенкер под новиот бренд ДБ Шенкер е најновиот резултат во успешната приказна која датира од 19 век.

„DB AG“ го постави темелот за оваа комбинација - единствена од својот вид на пазарот - кога го купи  „Stinnes AG“, а со тоа и „Schenker“ во 2002 година. И „Deutsche Bahn“ и „Schenker“ може да се пофалат со бројни значајни датуми во својата историја.

На интернет страницата од десно може да најдете информации за најважните фази од историјата на Групацијата.

Последно ажурирање: 16.12.2014

Кон почетокот на страната