. .

The page is printed

еУслуги

Беспрекорни врски преку личен специјализиран интерфејс за податоци

Дали сте еден од оние клиенти кои секојдневно транспортираат стоки? Ако одговорот е потврден, тогаш, најсоодветното решение за вас е лично специјализиран интерфејс што може да се адаптира на вашиот софтверски систем.

Data Interface, DB Schenker

EDI – електронски систем за нарачки

 • Директно од вашиот систем
 • Ги елиминира грешките – кое ќе ви заштеди време и пари
 • ДБ Шенкер ги користи вашите формати на податоци
 • Конверзијата ја прави ДБ Шенкер без никакви трошоци за вас.
 • Пренос на податоци преку метод по желба (FTP, OFTP, SFTP, e-пошта, IBM сандаче)

EDI фактура – генерирање и достава на електронска сметка

 • Како PDF датотека преку е-пошта, во EDIFACT INVOIC D.96A формат, или како CSV датотека што може да се префрли во Excel
 • Целосно без користење хартија
 • Користи валидни дигитални потписи
 • Ги оптимизира и забрзува сите процеси за фактурирање
 • Автоматски трансфер во вашиот систем за архивирање (со  EDI)

Напредна функција за следење – следење на транспортот 24/7

 • Информации за преземањето на пратката, статусот и доставата
 • Може да го филтрирате пребарувањето според ваши критериуми
 • Податоците може да се преземат како Excel датотеки, со многу различни опции за филтрирање и форматирање по ваша желба
 • Ако сакате, сите релевантни информации за вашата пратка (вклучително сите статуси) може да ви ги испратиме електронски во EDIFACT IFTSTA D.96A формат
 • Возможно е пребарување по референтен број на клиент

Електронски доказ за доставата (ePOD)

 • Известување за потпишана потврда за прием веднаш по транспортот на пратката
 • Можете да ги анализирате и прегледате информациите за доставата во кое било време
 • Автоматско чување на сите ePOD

Последно ажурирање: 10.11.2014

Кон почетокот на страната