. .

The page is printed

Грац

ДБ Шенкер инвестира 25 милиони евра во нов центар за логистика во Грац

Меѓународниот снабдувач на логистички услуги ќе изгради нов објект од 70,000 квадратни метри, кој ќе создаде 250 нови работни места.

(Виена, 9 март, 2016) Официјално почна градбата на новиот логистички центар во Грац: Хелмут Шваигхофер, Главен извршен директор на ДБ Шенкер во Австрија и Југоисточна Европа, и  Бернд Лабугер, Директор на Канцеларијата на ДБ Шенкер во Грац, почнаа со работата за новите простории во Карго Центарот во Грац, заедно со нивните партнери на проектот, Франц Гланц, Управен директор на инвеститорот на градилиштето CCGL Projekt GmbH; и Питер Шалер, Управен директор на градежната компанија Porr. Вкупно 25 милиони евра се инвестирани во новиот објект, кој ќе има вкупна површина од 70.000 квадратни метри.

Интегрираниот терминал ќе се состои од 2.800 квадратни метри деловен објект, 3.500 квадратни метри секција за претовар и дел за логистика, со површина од нешто помалку од 27.000 квадратни метри. Со ова ДБ Шенкер ќе ги удвои своите вкупни простории во сојузната покраина Штаерска и ќе создаде капацитет за 250 нови работни места.

Зголеми сликаGraz, DB Schenker, DB Schenker

Franz Glanz, Helmut Schweighofer and Bernd Labugger

Изградба на нов центар ќе ги трансформира двете постоечки објекти на ДБ Шенкер во регионот Грац во современи интегриран логистички терминал. "Ова консолидација ќе ни овозможи да реагираме побрзо и флексибилно на барањата на нашите клиенти, бидејќи тоа ќе ги собере сите различни опции за транспорт под еден покрив", вели Бернд Лабугер.

Заедно со најновите ИТ решенија и најновите безбедносни стандарди, новиот објект ќе понуди и солидни придобивки за животната средина. На пример, целиот центар, вклучително и делот за претовар, ќе бидат опремени со LED системи за осветлување кои се прилагодуваат на условите на осветлувањето на околината. Температура од 15 до 25 Целзиусови степени ќе се одржува на површина од 8.000 квадратни метри во објектот. Ова ќе овозможи складирање на температурно осетливи предмети како фармацевтски производи и ќе осигури исполнување на обемните барања за складирање на австриските фармацевтски компании и Шенкер клиентите Genericon и G.L. Pharma ќе се исполнат.

Новиот објект во Грац ќе биде најмодерниот логистички центар за товарен транспорт јужно од Алпите. Транспортот ќе биде доста ефикасен, затоа што ќе има директни врски до автопатите А2 и A9 и линк до железничката мрежа преку интермодалниот терминал Graz Süd. Клиентите можат да ги искористат  предностите за дневен блок-воз шатл-служба помеѓу јадранскиот пристанишен град Копер и Верндорф.

Зголеми сликаGraz, DB Schenker, DB Schenker

70.000 квадратни метри: нова локација на ДБ Шенкер во Грац

Последно ажурирање: 15.03.2016

Преглед

Кон почетокот на страната